2011. április 23., szombat

Miért nyúl a Nyúl?

Vannak emlékeim, ötleteim, gondolataim és véleményeim, melyek nem férnek be egy szokványos blogba. Ezért nyitottam meg ezt itt, ni. Névadója Aromo, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl, akinek rengeteg minden jut az eszébe, de igen gyorsan el is felejti.
A nyulak nem bátorságukról híresek és a mai világban különösen sok a rosszindulat és fenyegetés. Hogy mégse korlátozza őt még önkéntelen öncenzúra sem, legfeljebb a hagyományos japán udvariasság, ezért öltözött Aromo szamuráj ruhába.

Így aztán nincs már semmi akadálya, hogy Aromo-san "Aromósan" elkezdje mondani, amit csak akar. Ha nem vagytok rá kíváncsiak, azt mélyen megértem, hiszen engem se nagyon érdekel a burjánzó én-blogok bozótja, néha pusztán csak holmi üdítő lealacsonyodásból vetem bele magam, hogy mások érdektelen baromságait elolvassam.

Nem sóvárgok az olvasói véleményekre sem, hiszen miért is kéne olyanoknak itt jelet hagyni, akiket a kutya (sőt a Nyúl se!) hívott ide és egyáltalán nem biztos, hogy megértik, amit én itt rögzítek. Ráadásul érzékeny vagyok, mint az aromo akáciaféle sárga virága, amit sokan tévedésből mimózának vélnek. De túl sok időt pazaroltam máris másokra,esetleges véleményükre :) Pedig én csak magamra vagyok kíváncsi, mint ahogy Ti is, leszámítva azt az intellektuálisnak álcázott szexuális indíttatású, kukkolásra késztető alantas ösztönt, mely más naplójába való belelapozásra késztet néhány perverz kíváncsiskodót.

Jut eszembe, hogy ma Húsvét van. A kínai kalendárium szerint meg a Nyúl éve kezdődött nem túl rég, bár vannak önjelölt szakértők (egy részük bizonyára olasz vendéglős), akik szerint a naptárbeli nyúl valójában Macska... Mindez megerősíti bennem, hogy a blog névválasztása legalábbis némileg logikus, bár ez nálam nem alapkövetelmény.

Akkor most, ennyi, merőben fölösleges bevezető és magyarázkodás után, következzenek a bejegyzések szép sorjában, vagyis össze-vissza!

4 megjegyzés:

  1. Kedves Négyszögletű Kerek Erdő-lakó Barátom! Örülök a névválasztásnak. Másrészt tudom, hogy mégiscsak azért írsz, hogy olvassák, mert szükséged van magányod - legalább virtuális - feloldására. És milyen jól teszed, hogy írsz, szegényebbek lennénk nélküle! Harmadrészt: a régi kedvelettel,

    egy Én-blog írója

    VálaszTörlés
  2. Mimóza és Aromo az Amoróz nagyon közel állnak egymáshoz.)

    VálaszTörlés